Aftellen!!!

July 17th, 2010 by Photopat

We zijn druk bezig geweest maar nu is het aftellen geblazen…

Voor de mensen die het nog niet moesten weten, de afgelopen 6 weken ben ik druk bezig geweest in de tuin en op het terras beneden vloers en 1ste verdiep…En voor alle duidelijkheid het was niet om mijn favoriete bezigheid, NEEN, het was om te werken.

Met uitdrukkelijke dank aan mijn lieftallige vrouw die hoop ik nu weer voor een jaartje tevreden is!

Half mei groeide het plan op het terras en de tuin een opfris beurt te geven, om een lang verhaal maar wat in te korten…het resultaat is dat alle muren aan de achterzijde van ons huis herschilderd zijn, het terras op de 1ste verdieping een serieuse opknapbeurt heeft ondergaan, opnieuw opgevoegd en herschilderd. En er beneden een volledig nieuw terras ligt in betonklinkers en als kers op de taart een volledig nieuw gazon in de tuin!

Dus moesten er nog mensen zich afvragen wat ik de afgelopen 6 weken uitgespookt heb…Maaarrrr, ik moet wel toegeven dat het vrouwtje zeker en vast weet hoe ze de armen en de handen uit de mouwen moet steken, Lieverd ik ben o zo trots op je…

Maar nu is het gedaan en ik moet zeggen plots komt 28 juli toch echt wel dicht bij hoor. Dus dacht ik maar dat het wel eens tijd werd om jullie een gedetailleerd plan te laten weten van het aankomende avontuur.

28 juli tot en met 14 augustus vertoef ik dus aan de andere zijde van de grote plas namelijk Canada & Alaska. Mijn goede vriend Chris nodigt mij namelijk bij hem thuis uit om voor de trip naar Alaska een paar dagen bij hem door te brengen in de streek van Winnipeg in Canada. Dus op 28 juli vertrek ik richting Winnipeg om daar en dikke 5 dagen de volgende zaken te gaan bekijken. Forth Whytte Nature center daar gaan we proberen van wat watervogels te fotograferen, Lockport Locks, witte pelicanen, Riding Mountain national park, buffels, eland, bruine beer.. Maui North het zomer verblijf van Chris en zijn vrouw Glenda waar we wat relaxen en ons gaan toespitsen op hopelijk en dat zou echt wel een hoogtepunt voor me zijn, Aurora Borealis of noordlicht en sterrensporen.

Op 3 augustus vertrekken we dan samen Chris, Daryl & mezelf vanuit Winnipeg richting Alaska om 7 dagen lang in de Kukak bay de Kodiak beer te fotograferen. De verwachtingen zijn hoog gespannen!

Het enige minpuntje aan deze trip zijn de vluchten, als ik op 14 augustus in de voormiddag zal geland zijn in Brussel heb ik maar liefst 12 vluchten in totaal genomen…

maar hoe zeggen ze het alweer “No pain no gain” of zo iets…

Ik kijk er alvast naar uit en probeer jullie alvast zoveel als mogelijk op de hoogte te houden!

Greets

Pat

Er op uit in eigen streek…

May 16th, 2010 by Photopat

Hallo allemaal,

Het afgelopen weekend was het nog eens een extra lang weekend, dus konden we nog eens tijd vinden en maken om er in eigen streek op uit te trekken. Ik had afgesproken met Frank Panis om in het Turnhoutse daar eens te gaan kijken wat de natuur ons zoal te bieden heeft.

Zaterdag 15 mei zou de zon opkomen om  en bij de 05.50hr dus afspraak om 05.30hr om het Turnhoutse vennegebied  vast te leggen bij zonsopkomst.

Nikon D3 & Nikkor AF-D 18-35mm.f/3,5-4,5 @iso200, 1/2sec., f/11

Nikon D3 & Nikkor AF-S 70-200mm. f/2,8 VRII @ iso200, 1/4sec., f/16

Bij beide opname werd gebruik gemaakt van een ND (neutral density) filter van 0,9. Dit is een filter die het licht tegenhoud waardoor langere sluitertijden mogelijk zijn, hierdoor verkrijgen we in dit geval een bewegend effect in de lucht.

Nadat we lekker tijdens de zonsopgang wat hebben bij gepraat en genoten van een deugddoende tas koffie, die we natuurlijk zelf hadden meegebracht, besloten we om onze gevleugelde vrienden te proberen vast te leggen op de digitale gevoelige sensor…

Grotto (limosa limosa)

Nikon D3 & Nikkor AF-S 600mm. f/4 VR @ iso200 1/800sec., f/4, -2/3 EV

Graspieper (Anthus pratensis)

Nikon D3 & Nikkor AF-S 600mm. f/4 VR @ iso200 1/800sec., f/4, -2/3 EV

Deze Grotto en Graspieper kwamen we tegen tijdens het rondrijden in het Turnhoutse vennegebied. Om de dag vol te maken zijn we nog een kijkje gaan nemen aan een aantal natuurgebieden. In Retie aan de Heide hebben we toch een aantal uurtjes gespendeerd aan de kijkwand met de volgende foto’s als resultaat.

Fuut (Podiceps cristatus) met jong.

Nikon D300 & Nikkor AF-S 600mm.f/4 VR met Nikkor TC 1.4 @ iso 640 1/1250sec., f/7,1, -1/3EV

Fuut (Podiceps cristatus) met jong.

Nikon D300 & Nikkor AF-S 600mm.f/4 VR met Nikkor TC 1.4 @ iso 640 1/1600sec., f/7,1, -1/3EV

Als kers op de taart van de dag werden we getrakteerd op een overvliegende Roerdomp die we al de hele tijd hadden horen roepen.

Nikon D300 & Nikkor AF-S 600mm.f/4 VR met Nikkor TC 1.4 @ iso 640 1/3200sec., f/7,1 -1/3EV

Roerdomp (Botaurus stellaris)

Nikon D300 & Nikkor AF-S 600mm.f/4 VR met Nikkor TC 1.4 @ iso 640 1/3200sec., f/7,1, -1/3EV

Weerom een geslaagde dag, niet dat het echte killershots zijn maar onder het motto “Wie niet waagt niet wint” is deze dag zeker geslaagd!

Bedankt om het kijken en lezen en tot de volgende.

Groeten

Pat

Eindelijk terug tijd om…

April 25th, 2010 by Photopat

Te FOTOGRAFEREN natuurlijk…

Het is een lange winter geweest en blijkbaar hebben ze hierboven eindelijk de schakelaar van het licht ook terug gevonden…whooooow echt super.

En zoals we het in ons gek Belgen landje gewoon zijn is het van het ene uiterste onmiddellijk naar het andere uiterste, maar mij hoor je niet klagen hoor!

Eindelijk heb ik vorige week nog eens de echte tijd gevonden om aan het fotograferen te gaan, de hele winter hebben we ideeën genoeg kunnen bedenken om onderwerpen uit te zoeken. Onlangs kreeg ik een terechte vraag van iemand of ik ook opnames heb van “wildlife” uit eigen streek…

Yup dus dat zal dan een uitdaging worden voor dit jaar , en eigenlijk is het waar hoor we moeten echt niet zo ver weg om die pracht opnames te maken hoor…

Via via, trok ik er vorige week op uit met een andere collega natuurfotograaf naar…Zeeland in Nederland. Niet echt een specifiek doel gewoon kijken wat het ons te bieden heeft. De andere natuurfotograaf is Johan Geyskens en die wist te vertellen dat Zeeland toch wel een gebied is waar aardig wat “wildlife” te vinden is.

Hier een aantal foto’s van ondertussen nog maar…2 bezoekjes aan Zeeland,

2 Opnames van de opkomende zon, de eerste is gemaakt met de Nikkor 24-70/f2,8 op 70mm @ f/11, de tweede opname is gemaakt met de Nikkor 600mm/f4 VR eveneens op f/11 beide met de Nikon D3.

2 opnames van de “Bruine kiekendief” (Circus aeruginosus), beide gemaakt met de Nikon D300 en de Nikkor 600mm/f4 VR @ f6,3 met de Nikkor TC 1,4 waardoor ik een effectieve brandpunt afstand kreeg van 850mm.

Tijdens het wachten bij de lokatie waar de “Bruine Kiekendief” vertoefd werden we aangenaam verast met deze voorbijgangers…

Een 4 tal Reeën (Capreolus capreolus) trokken ongestoord door het gebied, Nikon D300 met Nikkor 600mm/f4 VR @ f6,3.

Tijdens het rondrijden op zoek naar “wildlife” zag ik op een gegeven moment hoog in de lucht een soort roofvogel hangen, ik besloot dit exemplaar een tijdje te volgen en deze Torenvalk (Falco tinnunculus) beloonde me met bovenstaande foto.

Nikon D3 met Nikkor 600mm/f4 @ f7,1

Deze Grutto (Limosa limosa) kwam ik ook tegen.

1ste opname @f8, 2de opname @f7,1 met de Nikkor 600mm/f4 VR en de Nikon D300

Zeeland is zeker een lokatie waar ze me nog gaan tegenkomen, met als motto “fotograferen in eigen streek”

Bedankt om het lezen en bekijken, tot de volgende…

Pat


This site is protected by WP-CopyRightPro